0762683285 Luni - Vineri 08.00-18.00

Intretinere

Pentru ca stim exact ce trebuie sa facem si momentul potrivit pentru asta. Intretinerea gradinii este cel mai important aspect de care trebuie sa tineti cont pentru o gradina sanatoasa tot timpul anului.

Importanta intretinerii spatiilor verzi.

Etapa imediat urmatoare dupa amenajarea spatiului verde este strans legata de implicarea pe care o acorda beneficiarul. Pentru a pastra idea de amenajare peisagistica este necesar sa se alcatuiasca un program de lucrari de intretinere a spatiului verde. Urmarim astfel sa realizam premisele unei bune dezvoltari pe toate planurile pentru gradina realizata. Avem in vedere un calendar de intretinere plante, flori, arbori si arbusti dar si de intretinere gazon. Lucrari precum tuns gazon, taieri pomi sau fertilizare periodica, desfasurate in functie de anotimp, asigura ca in timp spatiul verde va fi de calitate.

Ce inseamna intretinerea profesionala a gradinii.

Inseamna sa ai la indemana o echipa de oameni dedicati, care stiu meserie si respecta natura.

Intretinerea gradinii presupune urmarea unor pasi si executarea anumitor lucrari la timpul potrivit pentru a avea cel mai bun rezultat.

In functie de anotimp exista lucrari ce asigura beneficiarul ca va avea o gradina frumoasa. Astfel primavara vom curata resturile vegetale, vom face taieri la pomi, vom executa lucrari de scarificare si aerare a gazonului, vom administra ingrasamant si vom completa cu seminte golurile aparute peste iarna. Primavara este momentul sa incepem plantarea de flori, arbusti si chiar arbori. Mergand spre vara vom asigura taierile specifice de inflorire la trandafiri, ne asiguram ca este tuns la timp gazonul si ca nu apar buruieni. Sunt deasemenea indispensabile si tratamentele fitosanitare impotriva bolilor si daunatorilor ce asigura o gradina sanatoasa tot timpul anului. Odata cu venirea toamnei vom pregati gradina pentru sezonul rece, prin musuroirea trandafirilor, curatarea gazonului de frunze, protejarea plantelor sensibile la inghet si prin administrarea de ingrasamant special la gazon.

Amenajarea gradinilor si a spatiilor verzi.

Este important ca de la inceput sa pui bazele unei gradini frumoase insa functionale. Asa ca trebuie sa ai un proiect de amenajare pesisagistica. Un specialist creativ stie unde sa amplaseze florile, arbustii si arborii in asa fel incat sa le puna in valoare. Sa tina cont de zonele de lumina si de umbra si sa amplaseze plantele potrivite fiecarei zone de interes. Amenajarea spatiului verde include numeroase elemente in afara de plante: alei, lumini, foisoare, fantani, iazuri si cascade. Iar imbinarea lor in mod armonios este o arta.

Image

CGW | Bucuresti | Romania | 2020


T: 0762683285
e-mail: irigatii.gazon@gmail.com