0762683285 Luni - Vineri 08.00-18.00

Lucrari diverse

Va punem la dispozitie o gama larga de servicii profesionale care vin sa completeze lucrarile de amenajari de gradini.

Lucrari din lemn

Lucrarile de amenajare peisagistica sunt cel mai bine desavarsite prin elemente din lemn. Prezenta naturala a acestuia ofera caldura si executate corect sunt un liant in gradina.

Orice spatiu verde beneficiaza de aportul pe care il aduce un loc pentru relaxare ca un foisor sau un chiosc, iar bancile din lemn sunt un bun popas pentru a admira elementele peisagistice deosebite. Atunci cand situatia o cere chiar ghivece din lemn amplasate strategic pot face parte integranta din gradina.

Putem opta cand dorim delimitarea spatiului verde pentru un gard din lemn de dimensiuni mici, sau atunci cand vrem sa inchidem o zona, pentru un gard de dimensiuni mari sau pergole din lemn in armonie perfecta cu gradina.

Sisteme de drenaj

Necesitatea sistemelor de captarea a excesului de apa prezent pe spatiile verzi apare atunci cand stratul de pamant din subsol nu este permeabil. Asta inseamna de cele mai multe ori ca avem argila la o adancime mica si atunci cand precipitatiile au un nivel ridicat este depasita capacitatea de retinere a apei de catre solul superficial. Pentru ca apa nu se poate duce in adancime din cauza stratului impermeabil apare nevoia de realizare a unui sistem de drenaj capabil sa colecteze apa si sa o dirijeze catre un put colector sau o canalizare.

Realizam captarea apei in exces prin tuburi speciale de drenaj, introduse in sol la diferite adancimi, in functie de necesitatile punctuale. Evacuarea apei se face catre un punct de colectare sau daca este posibil se trimite apa catre sistemul de canalizare.

Realizare de alei pentru gradina

Accesul in diferite zone de interes ale gradinii sau a spatiului verde este realizat mai facil prin amenajrea unor alei. Acestea pot sa urmeze trasee drepte, scurte, mai mult utilitare sau pot urma linii sinuoase, aratand pe rand elemente importante de amenajare peisagistica, asa cum isi doreste arhitectul.

Aleile pot fi realizate prin folosirea dalelor de piatra in mod individual, formand un traseu exact pentru pasii vizitatorului sau pot fi realizate mai conventional, cu borduri, oferind amplu spatiu pentru circulatie. In functie de punctele de interes se poate alege si materialul realizarii pentru alee. Nisipul sau pietrisul permit o viteza mica de deplasare in zonele unde se afla mai multe puncte de atractie iar aleile din beton permit o deplasare mai rapida.

Sisteme de iluminat

Cu siguranta vrei sa te poti bucura de gradina si in cursul serii, asa ca montarea unui sistem de iluminat in gradina nu este doar optional, este obligatoriu. Se pot astfel pune in valoare diferite plante prin directionarea luminii, se pot creea efecte deosebite prin montajul luminilor de-alungul aleilor sau prin caderi de apa. 

Toaletari arbori

Pentru ca sunt momente cand dimensiunile arborilor si varsta inaintata reprezinta un pericol pentru oameni, masini si nu numai este necesar sa se faca reduceri de coronament sau chiar eliminarea completa a exemplarelor vizate. Aceste lucrari se executa numai de catre personal specializat si cu experienta.

Taieri in livada

Inca de la infiintare orice livada are nevoie de taieri de specialitate. La inceput se realizeaza taieri in vederea realizarii coroanei iar apoi se fac taieri pentru mentinerea acesteia. La fel de importante sunt taierile pentru fructificare sau pentru normarea productei.

Cel mai indicat este sa se realizeze taierea de primavara, dupa ce pericolul de inghet a trecut. Se evalueaza pierderile de peste iarna si se fac taieri de eliminare a uscaturilor, a ramurilor care nu au o pozitie corecta in coroana si de mentinere a formei coroanei. Alfla mai multe. 

Protectia pentru iarna

Unele plante au nevoie de ajutor pentru a trece peste temperaturile ceva mai scazute de peste iarna. Incepand cu trandafirii si musuroirea lor si pana la protejarea exemplarelor de smochin si Albitzzia. Se folosesc frunze, pamant, rogojini sau materiale textile speciale din magazinele de profil. Insa niciodata saci de plastic intrucat acestia nu permit schimbul de gaze.

Tratamente impotriva bolilor si a daunatorilor

O gradina frumoasa si sanatoasa are nevoie de protectie impotriva factorilor de stres. Numeroase boli afecteaza plantele de gradina si fara interventii acestea pot distruge exemplare deosebite. Prin comparatie atacul insectelor este mult mai rapid si poate distruge in cateva zile o buna parte dintr-o gradina.

Efectuarea stropirilor cu substante impotriva bolilor si a insectelor se face fie preventiv fie pentru combatere. Desi tratamentele preventive se pot dovedi in mare parte eficiente, consuma un volum apreciabil de pesticide si polueaza mediul mai mult.

Cel mai indicat este ca plantele sa fie supravegheate indeaproape si la aparitia atacului de insecte sa se faca tratamente cu substante care sa se adreseze daunatorului in mod specific.

Image

CGW | Bucuresti | Romania | 2020


T: 0762683285
e-mail: irigatii.gazon@gmail.com